Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

torstai 22. tammikuuta 2015

Tammikuun kuulumisia


Tammikuussa jo mennään hyvän matkaa yli puolen välin. Viime viikkoinen tutkimuskäynti KYS:iinkin jo takana. Nyt odotellaan vain sitten tuloksia, mitäpä käyrät ja käppyrät näyttää.
Omaa itteensä panostamista olen koettanut harrastaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Ja nauttia talvisesta luonnosta ja mistäpä muusta kuin avantouinnista. Sen positiivisiä ja voimauttavia vaikutuksia ei voi kyllin ylistää. Kyllä se on pitkälti tätä omaa mielenrauhaa yllä pitänyt. Ja hyvä niin.






Eilissä päivänä sitten palaveerattiin ja mietittiin tätä eloa ihan isommallakin porukalla. Joskus tuntuu, että on se jännää, kun tälläisen yhteiskunnan järjestelmän asiakkaaksi pääsee/joutuu, niin jossain vaiheessa tuntuu, että joskus jopa ulkopuoliset ihmiset tietää paremmin mikä on meille parhaaksi! Minkä verran tarvitaan vapaata vai tarvitaanko ollenkaan ja tarvitseeko meidän päästä naapuri kuntaa pidemmälle itse asiassa ollenkaan. Siis jos Marikan haluaa mukaan. Tai onko vaarassa, että antamani panos lapseni hoidossa jääkin liian vähäiseksi.

Niin tässäpä kohtaa nykyisen "hoitoringin" yksi sisar hento valkoinen työssään. Valvoo Marikan unta, mutta herää heti kun Marikakin herää. Ringissä kaikkiaan siis 4 karvaista hoituria. Aika pitkää päivää painavat, niin kuin itsekin. Ruokapalkaan tyytyvät. Eivät rasita kunnan taloutta. Ammattitaito täys kymppi ja huolellisuus samoin.



Marikan viime viikkoisen jumpan aikaan saamaa mielihyvää ja rentoutumista oman ja tutun fysioterapeutin toimesta.



Ja varpaat piti kuvata myös, niin kuin nykyisin kuuluu. 



Tälläiseen törmäsin tuolla netissä surffaillessani. Kylläpä mielelläni kotini ovet avaisin halukkaalle, jos joku kansanedustaja haluaisi tulla tutustumaan siihen panokseen jonka olen kohta 12 vuotta tälle yhteiskunnalle antanut jäämällä itse pois työelämästä auto-onnettomuutemme jälkeen. Mutta näin mahdollistaen lapselleni inhimillisen ja rakastavan kotiympäristön jossa on saanut kasvaa monista vammoistaan ja sairauksistaan huolimatta. Mikä ei tosin ole ollut ongelmatonta ja itsestään selvyys!! Tarinani olisi minullakin heille kerrottavaksi.


 Haaste kansanedustajille ja ehdokkaille:

Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry ja sen paikallisyhdistykset haastavat kansanedustajat ja kansanedustajaehdokkaat tutustumaan omaishoitajien arkeen 24.11.2014–23.3.2015. Omaishoitajien kodeissa vierailleet tai vaikkapa yhdistyksen tapahtumassa vapaaehtoisena toimineet kansanedustajat ja ehdokkaat voivat kirjoittaa kokemuksistaan tässä blogissa.