Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

Kuvia

 
Tässä on Marikasta viimeiseksi jäänyt kuva terveenä tyttönä . Vain päivää ennen kohtalokasta kolaria. Hän itse pyysi, et ota äiti kuva hänestä ja pimpulasta. Tuo pimpula oli ukilta saatu viulu.
 
 Pelastushelikopteri Ilmari KYS:in katolla. Samainen helikopteri toi Marikan tuona kohtalokkaana päivänä  onnettomuuspaikalta. Tämä näkymä oli silloisen majoituspaikan ikkunasta, jossa Kuopiossa olo aikamme vietimme.
 Tässä noin reilu kuukausi onnettomuudesta, ensimmäisellä kotilomalla. Kolarista saatu isku näkyy voimakkaamman punaisina arpina. Kallossa jo hieman siilitukkaa saaneessa ihossa näkee myös U-muotoisen arven, joka tehtiin henkeä säästävän toimenpiteen  myötä.
Noin kaksi vuotta kolarin jälkeen eli vuonna 2005. Pieni posliini kasvoinen tyttöni aikana, jolloin hän ei voinut vielä näyttää tunteitaan. Ei surua, ei iloa...


 
 Sitten tuli ensin itku, vähän myöhemmin pieni hymy. Marika pystyi edes vähän rueta viestimään omia olotilojaan. Se helpotti itseäni tosi paljon. Sitten opittiin silmänräpäyksellä vastailemaan ja kommunikoimaan :)    

 
 Siitäpä lähtien Marika onkin ollut neiti Aurinkoinen. Kaikesta kärsimästään kivusta ja särystä ja pelosta ja huolesta huolimatta, hänen kasvonsa ovat pääsääntöisesti hymyilevät, onnelliset ja levolliset. Toki silloin, kun kipua on hän myös senkin näyttää ja siitä ei voi kyllä erehtyä. 
Tuo pieni tyttöni on jo kasvanut murrosikäiseksi nuoreksi. Se pikkuinen tyttö jonka terve elämä päättyi tuolloin 3.4.03 on joutunut luopumaan monesta mitä elämän varrella olisi kussakin ikävaiheessa ollut normaalia. Koulumaailmassa, harrastuksissa ja ystäväpiirissä. 
Mutta eipä olisi voinut olla rakastettavampaa lasta kuin hän on ollut. Sitä on koettanut itse olla "puskurina" niissä pelottavissa ja haastellisissa elämän vaiheessa. Koettaen tehdä ne vaikeat ajat hänelle siedettävimmiksi, koettaen luoda sitä uskoa ja luottamusta elämään. Mutta eläen kuitenkin vain päivän kerrallaan, juuri sen päivän huolien ja murheiden kanssa.
 
Kiitos Marika kun olet  rakas tyttöni <3
 
 

9 kommenttia:

 1. Hei! Kiva blogi sinulla. Päädyin tänne toisen blogin kautta. Miten Marika voi tällä hetkellä? Käykö hän koulua? Ihania kissakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, tällä hetkellä Marika voi ihan kivasti ( Luojalle kiitos). Flunssat aina pelottaa, jos ne äityvät pahaksi. Mutta trakeostomia on ollut todella tärkeä kapistus limaisuuden hoidossa!! Pärjäilty senkin kans. Lapsen tahtisen päivärytmin ja sopivan määrän lepoa suoden, epilepsiakin pysynyt rauhallisena.
   Marika käy tällä hetkellä 6 lk koulua ja saa siinä kotiopetusta. Marika on innokas ja aktiivinen opiskelija, kun vireystila vain on hyvä, kunnon yöunet takana. Ja siitä äitinä yritänkin pitää huolen, et terapiat ja opetus on sellaisena aikana, et Marika jaksaa ja vointi on hyvä. Ettei rasiteta liikaan ja sillä aiheuteta lisä huolia.
   Kissat on perheemme ilon aihe ja heidä touhut ja askareet piristää mukavasti päivää. Ja hellyyttäkin niiltä saa ja niille voi sitä antaa :) Huolenpitoa puolin ja toisin <3

   Poista
 2. Olipas kiva löytää tänne.
  Hirveän ikävä tapahtuma teillä ollut.
  Mutta voi miten iloinen neiti kuvissa silitkin,kaiken jälkeen,on <3 oikea prinsessa!!
  Aivan ihana.
  Oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa teille sinne ja isot halaukset marikalle tuntemattomalta tätiltä :)
  Miepä jäänki seuraamaan tein juttuu ja laitan tän sivun tuonne itsellein ylös.

  -nenna-

  VastaaPoista
 3. Voimia teidän perheelle kovasti, elämä on joskus suorastaan naurettavan epäreilua. Ihanaa, että tyttönne kykenee tunteisiin. Pahinta varmaan olisi, jos ei pystyisi tulkitsemaan, miltä toisesta tuntuu, vaikka koskaan ei kenenkään pään sisälle pääsekään.. Jään kyllä itsekin seurailemaan tätä blogia :) -Irina

  VastaaPoista
 4. se kylkeen aanut mies toivottavasti sai isot sakot kun aiheutti niin ikävän asian että marika vammautui loppu iäksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä päälle ajanut saanut kuin 600 euroa sakkoja. Siinä kaikki hänen osaltaan. Tai no menihän ne molemmat autot lunastukseen. Niin hänen kuin meidänkin.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. kirsi leskelä ok :(

   Poista