Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Omaishoitajan vapailla

 
 Viikonloppuna oli omaishoitajan vapaani. Marika jäi perjantai aamuna reippaana avustajansa kanssa kotiin, kun aamulla lähdettiin ajamaan Tampereelle. Seuraavaksi yöksi tuli sitten oma hoitajansa ja päivä vuorot teki sitten vielä kolmas.
Monesti aina omatunto soimaa, kun lähtee ja jättää Marikan kotiin. Mutta itsekin kaipaa välillä vapaata ilman sitä hoidon vastuuta, niin se vain on. Irti ottoa siitä arjen rutiineista ja rytmistä tiettyine toimineen. Marika tosin on tehnyt sen helpoksi sinäänsä. Sillä hän kyllä antaa ymmärtää, et mene sinä äiti vain välillä, niin jaksat taas sitten touhuta minun kanssani!! Lempeä hymy ja hyväksyvä silmänräpäys.  <3
 
No, tällä reissulla tosiaan matkamme suuntasi Tampereelle ja lauantai päivälle sattuikin mitä hienoin tilaisuus, lähinnä Joonan intohimo. Juna kyytiä oikein höyryveturilla!! Tampere-Nokia väli puksuteltiin ihan edes taas ihan oikean höyryveturin kyydissä ja ihka vanhoissa vaunuissa. Hieno oli kokemus!!
 

 
Hotelli huoneen ikkunasta olikin hulppeat näkymät, kun huoneemme oli 17. kerroksessa. Ja sää suosi vielä lähes kesäisellä lämmöllään. Auringon laskettua illasta tosin sai vetää takkia jo kummasti päälleen. Ulkona käytiin illasta sitten syömässä ja nautittiin vain kiireisten ihmisten vauhdikkaista askelista, kun itse kukin vilisti ties mihin kiireisin askelin pitkin Hämeenkatua. Itse vain istuskellen ja nauttien.


 

Ja kotiin oli taas kiva palata. Aurinkoinen ja hyvän tuulinen tytön tyllerö Marika oli meitä vastassa. Tosin ikävä oli varmaan molemmin puoleinen, vaikka sen pari vuorokautta poikessa vain oltiinkin.
 
 

 
Ja olihan nuo kissa ystävätkin vanhemman tyttären hoidossa selvinneet mukavasti. Kovasti vain tuntui näillä nuorimmilla viiksekkäillä olevan asiaa kun sisälle tultiin. Ikään kuin kuulumisiaan olisivat juoruilleet ;)
 2 kommenttia:

  1. Voi kuule, pidä sinä lomaset ihan hyvällä omallatunnollasi, nauti niistä hetkistä kun saat olla vähemmällä vastuulla ja tiedät että Marika on hyvissä käsissä ja hälyttävät varmasti kiireesti lisäapua jos jotain ilmenisi. Täytyyhän sinun saada hengähtää ilman jatkuvaa Marikan hoitamista, elä siitä pode huonoutta, sen avullahan sinä jaksat ja taas on kiva palata kotiin Marikaa hoitamaan! Terveellä maalaisjärjellä vaan nautit sitä lomasta mikä sulle tarjoutuu! Terkkuja paljon Marikalle ja halit myös!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä näin! Oikeassa olet :) Vuosi vuodelta se lähteminen on ollut helpompaa. Mut toki sitä miettii aika ajoin, että jos... lapsi olisi terve, niin mukaanhan se Marikakin lähtisi.
    Ja tosiaan pienempiä reissuja hänenkin kanssa tehdään. Monessa paikassa vain se esteettömyys on ongelma, ettei pääse esim. sisarieni luo, kun on portaita ja kerroksia nousta. Et ihan joka paikkaan ei Marikan kanssa pääsisikään.
    Mutta kyllä se irtautuminen arjesta ja täältä kotoa on aina välillä paikallaan!

    VastaaPoista