Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Tänään Lapsen Oikeuksien päivänä !!

 

 

Lapsen oikeuksien päivä 2013

 
Vuoden 2013 lapsen oikeuksien päivän teemana koko Suomessa on vammaisten lasten oikeudet. Suomen UNICEF nostaa aihetta esille Mukana-kampanjalla, joka kestää huhtikuun 2014 loppuun saakka.

Kampanjan tarkoitus on parantaa vammaisten lasten mahdollisuuksia osallistua harrastus- ja vapaa-ajan toimintaan.

Kampanjan ensisijainen kohderyhmä on harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa järjestävät tahot. Uskomme, että Suomessa on paljon harrastus- ja vapaa-ajan toimijoita, jotka olisivat valmiita edistämään esteettömyyttä. Monilla ei kuitenkaan ole tähän liittyvää osaamista. Siksi kampanja ohjaa heitä olemassa olevan tietotaidon lähteille ja kannustaa heitä tekemään toiminnastaan esteetöntä.

Lisäksi muistutamme päättäjiä vapaa-aikaan liittyvistä lapsen oikeuksista. Nämä oikeudet kuuluvat jokaiselle lapselle ja ne sitovat Suomea.

Tutustu kampanjaan osoitteessa www.unicef.fi/mukana

 

Lippu salkoon lapsille!


Sisäministeriö on tänä vuonna määrännyt valtion laitokset liputtamaan lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta ja suosittelee yleistä liputusta muillekin.

Mitä useampi lippu silloin liehuu, sitä todennäköisempää on, että sisäministeriö lähivuosina edistää sen merkitsemistä kalenteriin liputuspäiväksi myös jatkossa. Myös kirkkohallitus suosittelee seurakuntia liputtamaan lapsen oikeuksien puolesta.

Arvosta lapsia ja nosta lippu salkoon lapsen oikeuksien päivän kunniaksi!
  

Mikä on Lapsen oikeuksien päivä?

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen (20.11.1989) kunniaksi kaikkialla maailmassa. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista meillä ja maailmalla. (www.unicef.fi)


   Toivon kaikille ihanille pienille ja vähän isommille lapsille tänään ihanaa ja rakkauden täyteistä päivää (ja toki joka ikisenä muunakin päivänä). Ja hienoa, että myös vammautuneet lapset oikeuksineen nostetaan esille!!


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti