Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

maanantai 3. helmikuuta 2014

Jumppaa


Eipä suostunut edelliseen kirjoitukseen lisää kuvia ottamaankaan. Niin pitää oma juttunsa sitten tästä kirjoittaa. No, nämä on näitä tietokone maailman ihmetyksiä, mitä ei onneksi tarvitse kaikkia ymmärtääkään.

Mutta se mitä halusin tähän tälle päivälle vielä päivitellä, niin kuvat siitä miten Marika nauttii keinuttelusta rullan päällä ja venytyksistä ja rentoutuksista. Kuinka iso ja tärkeä osa viikottaisia ohjelmia on fysioterapia, jota keskimäärin n 3 kertaa viikossa toteutetaan. Flunssa aikoina väristykset, taputtelut, valutukset ja täristykset on tosi tärkeä apu liman pois saamiseksi. Ja isona apunahan on se trakeostomia, jonka kautta lima on helppo avitella pois, ettei jää pakkaantumaan keuhkoihin. Trakari onkin ollut jo kohta kolme vuotta osa meidän eloa. Hetken aikaa poissa skolioosi leikkauksen jälkeisten keuhko ongelmien helpotettua. Ja kesällä 2011, n. 3 kk leikkauksesta pamahtikin sitten keuhkokuume, joka vaati trakeostomian uudelleen laittoa ja siitä asti se on sitten ollutkin. Mut hyvä niin, tärkeä vekotin on ollutkin ja kuka ties sen ansiosta kotona selvittykin pienien ja vähän isompienkin flunssien kanssa.  

Voisiko iloisempaa ilmettä ollakaan, kun jokin tuntuu hyvältä ja laukaisee kireyksiä hartioista ja niskasta.
Marika onkin jo kohta niin pitkä tyttö, et jumpparikin häviää sinne selän taakse. ;)

Voi miten hyvältä se tuntuukaan kun saa tuon Marikan hymyn. Silloin tietää tehneensä oikeita asioita tässä vuosienkin varrella, kun kohtalo on heitellyt ongelmia jos toisiakin matkamme varrelle.

Taustalla nyt soikin radiossa, "puoltakaan en sun kivuistasi voi tietää, sanat kaikki, lailla voimaa ilmaan jää"2 kommenttia:

 1. Kuinka pitkä Marika on? Ja onko hän koskaan saanut epilepsiakohtausta, kuten grand mallia tai poissaoloa? ei tarvitse vastata jos et halua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisimmän mittauksen mukaan 146 cm on Marikalla pituutta. Marikalla on vaikea hoitoinen epilepsia ja on saanut epilepsia kohtauksia. Vuosina 2006-2007 hänellä oli todella hankala vaihe epilepsian suhteen ja sai noina vuosina useita status epilepticus kohtauksia!

   Väsymyksen ja muun rasituksen seurauksena voi tulla poissaolo kohtauksia ja siksi olenkin koettanut pitää Marikan tahtisen päivä rytmin ja lepo tuokiot hänen oman jaksamisensa mukaan. Jumpat ja koulu sijoittuen aamupäivään, jolloin vireystaso on parhaimmillaan tai vastaavasti iltapäivällä unien jälkeen. Näin on saatu pidettyä epilepsian kohtaus tilanne todella hyvänä jo vuosien ajan. Tosin vajaa pari vuotta sitten, Marikan ollessa hyvin kipeänä, hän sai kaksi kohtausta. Nekin liittyen silloin kipuun ja väsymykseen.

   Poista