Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

maanantai 3. helmikuuta 2014

Helmikuuta

Tänään Marikan kanssa kaksistaan kotona. Isukki töissä, Joona koulussa. Aamusta Marikalla koulutunnit ja ne meni nyt parin viikon flunssan jälkeen jo paremmin. Jaksoi neitokainen harjoitella ranne tekniikkaa  ja tehdä harjoituksia tietokoneellaan.

Marikan koulutuntien aikana kävin itse koiruuksen kans lenkillä ja lumitöitäkin väänsin sen verran, et selkä märkänä viimeiset kolalliset työntelin. Sit ansaitulle aamukahville :)

Neitokaisen ruokailut ja katetrointi ja Marika olikin valmis päiväunille.


Siinä se minun oma prinsessani nukkuu ja kerää taas voimia.
Kaikki ajattelu ja kova yrittäminen kysyy voimia. Ja Marika kyllä nauttiikin kaikesta koulu touhuista ja treenistä mitä saa harjoitella. Mut se kysyy voimia ja jaksamista. Säännölliset unet on yksi tärkeimpiä epilepsia tilanteen rauhallisena pysymisen edellyksiä. Ja tarvittaessa vaikka kesken touhujen, niin silloin on saatava unta, kun keho sitä vaatii.

Iltapäivällä vielä jumppa ja sekin on yksi Marikan päivän koho kohdista. Saada venytellä ja liikutella raajojaan, vaikka passiivisesti, niin kuitenkin. Ja kovasti ovat harjoitelleet myös käsissä yhä vahvempana tulleeseen omaan liikkeeseen ja sen aktivoimiseen. Pupuja ja nalleja tiputellaan sängynlaidalta ja pyörätuolin käsinojalta. 
Ihana nähdä sitten se onnistumisen riemu, mikä on kun jumppari kehuu, miten hienosti Marika on tsempannut ja yrittänyt itse.
1 kommentti:

  1. Luinpa monta tekstiä kerralla. En tiedä miksi ei ole minun silmille päivittynyt blogisi aikoihin, vaikka oli monta tekstiä tullut. Missä lie kiven alla luuranneet.
    Ihania kuvia Marikasta :)
    Aurinkoista maaliskuuta.

    VastaaPoista