Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Päivien murusia

Tällä hetkellä sivujen päivitys enempi kuin haasteellista! Nytkin kirjoittelen kännykästä, nähden pienen osan tekstistä kerrallaan! Kuvien laitto vaatii tällä hetkellä sen verran hermoja, että niitä ei nyt sitten ole.
Kaikenlaista ollut, osa voimauttavaa ja osa taas niitä vieviä. Tällä hetkellä juurikin niitä vieviä...
Marika flunssassa maanantaista lähtien. Neljä erittäin huonoilla unilla olevaa yötä takana! Viime yönä jo viittä vaille sairaalaan lähtö, mutta onneksi tunnin mittainen puhelu hoitajan kanssa ja lääkärin konsultoinit siinä välissä, niin kotona ollaan, vielä ainaki...
Nytkin välillä tuijottelen oksimetriä, et kun sahailee hapetus limarohinoiden tahtiin. Mut näissä lukemissa kun pysyttäisiinkin!! Mut pitää sanoa, et osaa olla sitkeää tuo erite nimeltään lima!! Ei yhtään mukava kaveri saman katon alla.
Siinäpä se sit tulikin, et miten kauan tätä kestää, monta valvottua yötä vielä edessä? Luoja tietää, toivottavasti myös sen, miten kauan tätä itse jaksan, et loppuisi vähän ennen sitä.
Mutta tältä ällöttävän pieneltä näytötä näpyteltynä, tämäkin päivitys on näissä olosuhteissa saavutus. Seuraavasta ei tietoakaan näillä unimäärillä. Mut nautimpahan ainakin tuosta pienestä auringon säteestä, joka sälekaihtimen välistä pilkistää. Selvästi se on huomannut meidät Marikan kans täällä ilmankostuttimen kosteuttamassa hämärässä makuuhuoneessa. Taidampa kuitenkin avata verhoja enempi ja antaa valon helliä meidän väsyneitä olemuksia. Nukutaan taas päivällä ja kerätään voimia seuraavaan yöhön!

20 kommenttia:

 1. Voisiko teillä kokeilla nenän huuhtelua kannulla? Onnistuisiko? Voisi auttaakin kun nenästä saisi räkää pois nin se ei painu kurkkuun yskittämään. Anteeksi jos oli huono neuvo sinä tietty tiedät parhaiten. Omaa tukkoista nenääsi se kyllä avaisi... tosin enhän tiedä vaikka se jo käytössä olisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta :) Itsellä nuhaisena kannua käytänkin. Marikalla se ei varmaan toimi...
   Ja tällä hetkellä ongelmana keuhkojen limaisuus, ei niinkään nenän tukkoisuus.
   Saatiin jo sellainen höyrytyslaite lainaan, jolla suoraan trakeostomiaan voi antaa keittosuolahöyryä ja avaavaa lääkettä. Pitää vain toivoa, että rupeaisi helpottamaan...

   Poista
 2. Voimia sinne teille! Olisiko antihistamiinista mitään apua? Tietty en tiedä mikä on tämänhetkinen lääkitys, mutta jotain tekee mieli sanoa, jos olisi apua...
  Jospa ensi yö menisi jo paremmin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sanoit jotain <3
   Niin en tiedä avaavalääke ja pitkävaikutteinen kortisoni pohjainen hengityslääke jo menee hengiteltävinä. Ja höyryjä. Viime yö tähän astisista vaikein...
   Ahdistavia nää flunssat, meillä muilla, mikä se on aivastella ja pärskiä, nukkua ja potea. Mut eipä kiva erityislapsella!
   Joten, kädet kyynärpäitä myöten ristiin ja uskoa ja luottamusta peliin...
   Saa muistaa iltarukouksissa ja vähän vaikka päiväkin, jos sellaiseen sattuu uskomaan <3

   Poista
 3. Voi miten ikävää luettavaa; kyllä muistan teitä rukouksissani. Todella surullista että Marika joutuu kärsimään ja myös koko perhe kun ei saa levätä kunnolla. Se vie mielen nopeasti matalaksi ja kunnon heikoksi. Toivotaan että helpottaisi pian.

  VastaaPoista
 4. Perheenisä Hämeestä iltaa, olen seuraillut teidän herkkää ja ihanaa blogia jonkun aikaa. Tsemppiä flunssaan Marikalle ja sinulle! Kyllä se siitä helpottaa! Muistin teitä iltarukouksessa ja uskon että tuolla pilvien yläpuolella ylempänä teitä katsellaan suojelevalla katseella koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin muina naisina viestiäsi, mutta kohdassa "kyllä se siitä helpottaa", se "vahva minä" jos sitä nyt onkaan, niin se otti ja hävis! Taisin tarvita juuri nuo sanat, sillä väsymys, pelko, huoli ja murhe, joka on viime päiviä varjostanut purkautui kuumina vuolaina kyynelinä... Mut tekipä hyvää, joskushan sen pahan olon on ulos tultava.
   Ja kiitos muistamisesta rukouksissasi! Sillä jos ei aina itse kerkiä, tai pääse loppuun siinä loputtomassa tarinassa, jota iltaisin mielessäni "puhelen", niin joku toinen tekee sen edes Marikan puolesta! Siinä jo yksi iso syy blogin pitoon.
   Minäkin uskon, että sieltä jostain meitä katsellaan...

   Poista
 5. Minä muistan sinua, Marikaa ja teijän perhettä rukouksin. En tunne teitä, mutta blogi pysäytti ja kirjoituksesi antoi aihetta kiittää monesta asiasta omassa elämässä -vaikkei se hääppöistä ole, mut kuitenkin!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Ei voi neitokainen paremmin. Keuhkokuume Marikalla nyt sitten on. Ollaan oltu viime la-su yöstä sairaalassa. Aamuyöstä jouduin lopulta ambulanssin soittamaan.
   Koville ottaa neitokaisen liman pois saanti!! Nyt miettivät sopivaa antibioottia.

   Saa muistaa rukouksin, että toipuminen lähtisi käyntiin...

   Poista
 7. Voimia teille, muistan rukouksissani että ei Marikan kunto menisi ihan alas vaan käänne parempaan tapahtuisi. Ja että myös sinä saisit levätä. Niin paljon huolta kestettäväksi.

  VastaaPoista
 8. Moi, Mikä tyttön tilanne nyt on? Toivotavasti hän olisi jo paranemaan päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantaina alkoi antibiotti, jonka pitäisi purra tähän pöpöön. Mut vähän on sahaavaa tää toipuminen. Alkuun lähti lima hyvin irtoamaan, mut tänä aamuna oli haasteellista. Hoitajan kans porukalla tehtiin kostutuksia, taputteluja, täristelyjä ja valutuksia. Heikohkolla menestyksellä. Marika sit nukkui päiväunet ja iltapäivästä sai hengityslääkettä ja tilanne laukesi. Ilta olikin nyt parempi!
   Yöt jännittää, kun tietysti taukoa tulee ja lima pääsee asettumaan aloilleen! Kun levätäkin pitäisi.
   Kun rupeaisi koko liman muodostus vähenemään!!
   Ihania hymyjä Marikalta aina saa, kun olo helpottaa!
   Jokainen hoitaja joka höyryillä ja hengityslääkkeillä Marikan oloa helpottaa, saa ihailevan katseen ja aurinkoisen hymyn. Kiitoksen helpotuksesta.
   Tässä just käydään nukkumaan. Toivottavasti yö on levollinen ja limaisuus vähenemään päin!
   Pikkuveljen piirrustus seinällä, jonka Marika sai tänään <3

   Poista
 9. Niin paljon voimia teille kaikille ♥

  VastaaPoista
 10. Moi, Mites Marika nyt voi? Toivotavasti alkaisi jo olla parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiin päästiin keskiviikkona. Hieman pelon sekaisin tuntein, kun yöt tähän asti olleet haasteellisia, kun limaa pakkaa yö aikaan paikallaan ollessaan. Eli kello soi säännöllisin väliajoin ja vaihdan asentoa ja teen kostutuksia. Niin nytkin.

   Hetki kerrallaan ja toivoen, että jokainen päivä/yö olisi helpompi. Antibiootti loppuu sunnuntaina, toivottavasti taudin taltuttaen.

   Kännykkä edelleen väline jolla yhteys toimii, niin päivitykset suht haasteellisia.

   Esirukous Marikan puolesta edelleen tarpeen, ken sen voimaan uskoo ja luottaa!

   Poista
 11. Hyvä että on kuitenkin menossa parempaan suuntaan, toivottavasti eivät nämä helteet tee oloa kovin tukalaksi. Marika on mielessäni rukouksissa (ja koko perhe)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos....
   Ei tämä helle kyllä helpotakkaan Marikan oloa. Nesteitä annetaan sen verran nyt enempi ja onneksi on tuo ilmalämpöpumppu!!! Sillä saa sisätilat kivasti viilennettyä.

   Tänään kokeneempi hoitajakin tuli avuksi niin lähden toisten lasten kans nyt uimaan :)

   Poista