Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Vieraita :)


Tänään me sitten saatiin vieraita. Ja annoimme kurkistuksen meidän päiväämme ja arkeemme Marikan kanssa.Vieraaksemme saapui 36-vuotias kolmen lapsen äiti Ylämyllyltä. Hän on Liperin kunnanvaltuutettu ja Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Maija Silvennoinen. Hän pyrkii eduskuntaan huhtikuun vaaleissa.

Pari tuntinen mennä hujahti huomaamatta. Maija tervehti tietenkin ensin Marikaa ja sitten kierreltiin kotiamme. Lopuksi vain istahdettiin keittiön pöydän ääreen, jossa sitten aika vierähtikin.
Kertoilin vaiheet vuodesta 2003 tähän päivään pikakelauksella.
Kävimme myös läpi niitä haasteita ja ongelmia mitä vuosien varrella olemme kohdanneet jo ihan vain tämän järjestelmän kanssa, joka tässä ympärillämme pyörii. Sitä minkä luulemme olevan meidän turvanamme, kun ja jos jotakin sattuu. Mutta sitten, kun on jo jotakin sattunut, niin ei se järjestelmä niin joustava ja auvoinen olekaan. Vaan se vaatii itseltä viitseliäisyyttä ottaa asioista selvää ja hakea sitä tietoa. Olla tarvittaessa yhteyksissä vaikka mihin portaisiin asti, että saa sen vastauksen johon lopulta itselläsi onkin oikeuksia. 

Mukava ja ymmärtäväinen tämä Maija ja hänenlaisiaa kun pääsisikin päättämään meidänlaisten asioista, niin maailma voisi ollakin hieman parempi paikka elää.

Niin ja se Ystävänpäiväkin se tulla jollottelee. Joten nyt jo kaikille mukavaa ja rakkauden täyteistä päivää Ystävienne ja Rakkaittenne ympäröimänä. <3
"Sinun ei tarvitse luvata minulle
 kuuta tai tähtiä.
Lupaa vain,
että seisot niiden alla minun kanssani."
6 kommenttia:

 1. Hei.
  Tosi hyvä juttu, että Maija kävi teillä kylässä.
  Onko teille tulossa muita kansanedustaja ehdokkaita käymään?
  Hyvää ystävänpäivää Marikalle ja koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tosiaan oli hänen kanssa haastella.

   Ei ole vielä muita ehdokkaita ollut yhteydessä. Ja en tiedä ehdottavatko sit samoihin perheisiin useampia edes käymään.
   Mut toki saa muitakin tulla :)

   Poista
  2. Hienoa, että teidän asioita on kuultu. Toivon todella, että tämä ehdokas tuo vammaisten elämään ja oikeuksiin liittyviä epäkohtia esiin, riippumatta siitä valitaanko hänet vai ei. Minusta on hienoa, että vammaisia on alettu ottaa näkyvämmin esiin yhteiskuntaan ja toivon, että tässä asiassa päästään pidemmälle - jopa ytimeen - eikä jäädä tasolle, jossa ihminen voi tuntea olevansa suvaitseva kun on "kohdannut kehitysvammaisen".Toivon, että syntyy ihan aitoa asennemuutosta, niin että jokaisesta vammaisten asuntolasta tai lain määräämästä tuesta ja avusta ei tarvitse taistella.

   Poista
 2. HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ MYÖS TÄÄLTÄ MARIKALLE <3

  VastaaPoista
 3. Hyvää Ystävänpäivää Marikalle kuin myös koko perheelle <3

  VastaaPoista