Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Sateen ropinaa ja tassujen vilinää

Sitäpä se on ollut, tämä mennyt heinäkuu. Sadetta jota tuntuu riittäneen jokaiselle päivälle. Mutta tärkeintä taas kerran, että kotona on saatu olla. Välillä tosin mielessä pyörii, mitä sinne Marikan munuaisille kuuluu. Mutta eipä se auta kuin olla ja odotella, jos jotakin ilmaantuu. Kun ei kontrollejakaan ole minnekään.
 
Haasteita tuonut ja tuo tämä nykyinen omien vapaitteni aikainen hoitojärjestely. Ei ole mutkatonta ei ja kun vielä aisoissa ihminen joka tykkää pistää pakkaa sekaisin. Mutta vastuunsahan se kantaa jos virheitä tekevät. Tästä voisi taas kertoa pitemmänkin tarinan, mut katsotaan miten syksyinen palaveri menee, et avaanko sitten sanaisen arkkuni täällä julkisesti. Nääs ihan mielivaltaista touhua välillä tämä viranomaisten kanssa asioista sopiminen. Olen luullut, et kun jotakin sovitaan, niin se pidetään, mutta ei, näillä on omat sääntönsä. Olen vain aina ymmärtänyt väärin....
 
No joo, jotain mukavaakin. Perheemme lisääntyi uudella kissamiehellä. Ja onkin niiiiiin suloinen pakkaus, että suurimmat verenpaineet saa jo sitä rutistelemalla laskemaan. Kalle on pojan nimi ja rotu ragdoll, sininen tabby colorpoint. Ikää tällä hetkellä 18 viikkoa. 
 
 
 
 Kotona on pällistelty nyt kesästä sellaiset vajaat neljä viikkoa, kahdessa pätkässä. Avustajan lomien ajan. Loma reissuja oli just se tasan kaksi ja 2 vrk per loma. Et voimauduppa siinä sitten syksyä ja tulevaa talvea odotellen. Katotaan kauanko nuppi kestää vai onko sittenkin selkä joka ekana sanoo sopimuksensa irti.

 
 
 
Mut miepä olen onneks syksy immeisiä ja odotan pimeneviä iltoja ja nautin uhallakin siitä, et tänään on täysikuu ;)
 
 
 

9 kommenttia:

 1. Onnea perheenlisäyksen johdosta! Komea on poika. Nautitaan toistemme läheisyydestä vaikka tuo ilma on ollut vähän huono. Marikalle ja koko perheelle kaikkea hyvää ja toivotaan että tulisi kunnon kesä vielä tänä vuonna. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa suloinen kissakaveri :)
  Toivotaan, että saatte hoitojärjestelyt kuntoon. Luulisi olevan kaikille osapuolille edunmukaista, että olisi selkeät kuviot, eikä noin, että niitä muutellaan noi vain.

  Aurinkoisia syyspäiviä (vai mitä loppukesää tää onkaan)

  VastaaPoista
 3. Mitäs teille kuuluu? Onko asiat yhtään järjestyneet päättävien elimien kanssa? Syksyisin terveisin Memmuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässähän sitä räpistellään! Ensimmäinen flunssa sessio tässä pyörähtänyt sitten viime kevään, hiukan vieläkin varpaillaan sen suhteen.
   No, mikäpä se täällä muuttuisi, kuntaa pitäisi varmaan vaihtaa, jos muutosta vammaisten ihmisten asioiden hoitoon haluaisi.
   Itse asiassa jo huomenna tapaamista osan palaveriin osallistuvien kans. Ens viikolla on sit varsinainen tuumaustunti. Mut joksenkin turhauttavaa hommaa. Yli vuosi määräajoin tätä samaa keskustelua käyty mut minkään asian muuttumatta.
   Et on se vain tämä suomi ihmeellinen maa. Ei olla oman maan kansalaiset eri puolella maata samanarvoisia! Tiedän tapaturma lapsia joilla on 3 ja toisella 4 avustajaa. Niillä pyörii kaikki vapaat ym tarvittavat menot. Minulla on kaverina 1 avustaja.
   Joo, en viitsi sinua rasittaa tällä vuodatuksella. Mut ei siis ole asiat miksikään muuttuneet.

   Mut sen verran hyvää, et itse pääsen nyt vähälläkin aikaa kahteen eri koulutukseen!! Saa tietoa ja vähän viisauttakin ;)

   Poista
 4. Vuodata vaan, mielelläni minä kuuntelen. Tuo eriarvoisuus päivänselvissä asioissa on kyllä jotain aivan käsittämätöntä! Ymmärsinkö oikein että asutte siellä itäsuomessa päin? Erään oman läheiseni asioita on myös aivan ihmeellisen vaikeata saada käytännössä järjestymään (siis juurikin siellä Joensuun kupeessa), tuntuu että niitä asioita hoidellaan vähän pärstäkertoimen mukaan, jos hoidellaan.. Mutta jospa ne joskus sitten teilläkin, toivossa on pakko elää! ~Memmuli~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Joensuun kyljessähän sitä. Ja tottahan tuokin, että pärstäkertoin varmaan osaltaan mukana päätöksissä. Sillä joskus koittanutkin selventää, että kyse kuitenkin lapselleni tulevista palveluista, eikä itselleni. Mut nämäpä osaa kuule niin taidokkaasti kierrellä ja kaarrella. Ja jos ei muuta, niin olen sitten vain ymmärtänyt väärin!!

   Joskus miettinytkin, et kun lätkään joku kerta päätökset tänne nähtäviksi. Niin muuttuisikohan sittenkään mikään!? Kun kuitenkin toisaalla suomea sitä lakia tulkitaan niin eri tavoin. Ja perheet saa tukea ja apua lapsensa hoitamiseen vähän eri mittakaavassa.

   No mut jatketaan niin kauan kuin jaksetaan. Ja sittenhän niillä on useampi murhe hoidettavanaan kun ei enää jakseta. Näinhän se menee. Sitten ehkä selvitellään mitä kukakin teki tai jätti tekemättä!

   Poista
 5. Hei.
  Mitä teille ja Marikalle kuuluu?
  Onko ne Marikan hoitojärjestelyt paremmassa jamassa?
  Tuntuu aivan käsittämättömän epäoikeuden mukaiselta että viranomaiset kohtelee sielläpäin ihmisiä eriarvoisesti!!!
  Kaikesta huolimatta voisitko halata Marikaa puolestani ja silitellä teidän kisuja puolestani?
  Lämpimin terveisin Aurora.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun en heti silloin vastannut, kun viestisi luin, niin arvaa vain muistinko!!

   No katsotaan nyt miten lähtee sujumaan. Palaveri oli ja kesän aikaiset ongelmat toin esille. Toivottavasti korjaus näkyy jatkossa.

   Mutta tämä kunta tai enempikin sen virkanaiset. Niiden matematiikka ja logiikka ei ole avautunut mitenkään päin. Ja oikeastaan onneksi ei myös sosiaaliasiamiehellekään. Ja hän on asioissa nyt myös mukana. Mut ihmetellä pitää, millä lokigalla ne näkevät itsensä perheiden auttajina ja arjen helpottajina nämä kunnannaiset!? Tuntuu välistä (tai aika usein) et omistaan antaisivat vaikka todellakaan Marikan hoitojärjestelyt eivät kunnan taloutta ole kovin rasittanut. Vakuutusyhtiö on se joka on korvannut ja korvaa niin kauan kun lapsi saa vain olla kotona!!!
   Mut sitä nämä eivät näy tajuavan, että jos lapsi sinne laitokseen tungetaan, niin vakuutusyhtiön osuus kulujen maksajana vähentyy radikaalisti!!! Olin asian tiimoilta vallan yhteydessä liikennevahinkojen korvausyksikköön.

   Hoitoa ja apua kyllä tarjotaan, mutta vain laitoshoidon muodossa ( kuukausi tasolla n. 16.410 euroa) !! Se on ollut täällä asuessa koko ajan se mihin on tähdänneet, et laitokseen vaan! Kotiin annettavana hoitona tilapainenkin apu, olisi sekin halvempaa. Heillä on sitten myös huoli, jos saisinkin liikaa vapataa, niin minähän saatan jaksaa tätä omaishouitajan rooliani vielä vaikka kuin. Ääneen ei saa puhua oman jaksamisen tukemisesta tai siitä, että saisi voimautua.Uskomattomia kuvioita!!

   Tästä voisi TAAS kirjoittaa vaikka romaanin!!! Niin uskomatonta touhua on tää sosiaalipuolen toiminta. Niin ja tuskin muuksi muuttuu, ennen kun väki vaihtuu. Sen verran on asenne siellä jumittunut. On jo tästä "avustavasta" kohtelusta kokemusta koht silleen 10 vuotta.

   Mut halit toimitan perille ja kissoja paijaan ihan jo omaksikin iloksikin puolestasi :)

   Poista
  2. Väärinhän mie muistin sen laitosvuorokauden hinnan!! Tuo aikasempi oli 6 vuoden takaa. Ja tänä päivänä siis olisi 22.620 €/kk jos laskisi 30 vrk mukaan.

   Mut siihen siis on kunnalla varaa. Mut muuten itkevät jo 3 vrk lskisääteisten vapaiden järjestämisistäkin! Siinä on jokin logiikka, jota en ymmärrä vaikka kenen näkövinkkelistä sitä katselisi!! Lapsen etua siinä ei tädit huomioi ainakaan.

   Poista