Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Syksyn satoa.


Edellisen kirjoituksen kommentteihin oli tullut kyselyä "yskityskoneesta", niin nappasimpa siitä kuvankin. Eli tälläinen laitehan se on. Laitteessa itsessään nimi Cough Assist. Laite puhaltaa ilmaa keuhkoihin, jolloin rintakehä laajenee ja sit se vetäisee sitä pois päin laitteeseen asetettujen säätöjen mukaisesti, kuin yskäisten ja sitten pitää pienen tauon. Marikalle tuo letku laitetaan suoraan trakeostomiaan sisäänhengityksen aikana, sit se kone uloshengittää ja pitää tauon. Näin toistetaan 5 kertaa ja limaa voi imeä sitä noustessa välillä pois. Toistoja tehdään 3 kertaa.Tässä omia näperryksiäni ja tekosia. Olen koettanut tän kesän aikana istutella etupihamme kivikkoon erinlaisia kivikkokasveja ja nyt laitoin myös sipuleita, että keväällä olisi sitten lumien sulettua toivottavasti kevään ensi kukkasia nousemassa kivien lomasta. Älkää oikeat puutarhurit edes katsoko, varmaan kaikki etiketti virheet on tehty, mut mukavaa oli ja se lienee pääasia. Kevätpä se sit näyttää mitä sieltä nousee vai nouseeko mitään.

Ja metsälenkkejä, niitähän sitä on harrastettu enempi kuin laki sallii. Mut niin se vain menee, et siellä on ihmisen hyvä olla. Kulkea ja kuunnella. Olla ja ihmetellä. Monet omat lääkärireissut välttää moisella puuhastelulla.

Ja ettei nyt elämä ihan taspaksua olisi. Niin nuorin kissamiehemme Väinö, otti ja sairastui. Parisen viikkoa sitten piti eläinlääkäriin Väinö pikaiseen saada. Kuin ollakaan virtsansakkahan se sielläkin ongelmia aiheutteli. Ja viiden päivän päästä ensimmäisestä käynnistä uudestaan lääkäriin. Sit pitikin jo katetri jättää paikalleen rakon tyhjenemisen varmistamiseksi. Toissa päivänä sitten ompeleet katetrin kiinnityksestä poistelin. Muutama naarmu nyt sitten löytyykin selästä ja reisistä. Kissaystävämme syö antibiootikuuria, kortisonia ja nesteenpoistolääkkeitä. Hoidan ja hellin ja koetan saada terveeksi tämänkin pienen elämäämme rikastuttavan karvapalleron. Niin ja loppu elämän ruokavalio. Ei syödäkään enää Latzia ja Kite Kattia.

8 kommenttia:

 1. Aivan mahtava homma tuo laite! On tää elämä kehittynyt..
  Toivottavasti Väinökisu paranee pian ja kivut ei tulisi takaisin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkkeet jo menee Väinöllä paremmin alas. Olen jo kehitelly lääkkeen anta taktiikkaa ;) Ei ole enää niin kynsityt reidet ja käsivarret minulla kuin tässä alkuun oli.

   Poista
 2. Kyllä kaikenlaista härveliä on keksitty :-) hyvä vaan että on. Voi kissu pientä! Pikaista paranemista ja hyvää jatkoa :-)

  Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä et härveleitä löytyy ja kun oppii niitä käyttää, niin helpottaa meidän arkea kummasti. Kiitos, toivotaan ja uskotaan, et Väinökin tästä toipuu ja vahvistuu meidän iloksi <3

   Poista
 3. Metsä on mahtava paikka! Sieltä itsekin olen saanut paljon voimaa. Monesti harmittaa, että ihan metsään asti ei Valon kanssa pääse, vaan pitää olla kunnolliset hiekkatiet. Esikoisen ollessa pieni me taidettiin luuhata metsissä enemmän kuin leikkipuistoissa. :) Kovasti oon miettinyt, olisiko joku apuväline, jolla metsään pääsisi liikkumattoman lapsen kanssa, vaan ei taida sellaista härveliä vielä olla keksittynä, jolla kinttupolulle pääsisi. Rinkkaan Valo alkaa olla jo painava.

  Toivottavasti kisu toipuu nopeasti. Meidän kissat on siirtyneet lähes täysin raakaliharuokavaliolle. Eläinkauppojen pakastealtaista ja ihan perusmarketeistakin löytyy raakaa, jauhettua lihaa pakasteena. Kissat on herkutelleet monenmoisella riistalla, porolla ja sen semmoisella. Pienen alkuhämmingin jälkeen on uponnut hyvin. Vähän syövät myös korkealaatuista kuivamuonaa toisinaan, mutta nekin ostan yleensä eläinkaupasta, että on lihapitoisuudet kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös, on olemassa härveli, jolla pääsee metsään!! :) Meillä on sellainen! Se on nimeltään Kangoo ratas ja niitä löytyy useampaa kokoa. Meillä jo toinen koko menossa. Se on kolmipyöräinen. Etupyörän voi vaihtaa pieneen tai isompaan ja nääs pääsee vaikka umpi metsässä. Marikan kans on sillä liikuttu ja juurikin metsissä. Talvisin siihen saa pyöriin kiinnitettyä jopa sukset ja kesäisin sen saa kiinnitettyä polkupyörään perävaunuksi. Koetan vaikka muistaa laittaa siitä kuvaa tänne blogiin. Ja voi itseasiassa ollakin aikaisemmissa jutuissa jossain kuva jo olemassakin.

   Mie kans kävin ostaa eläinkaupasta toisille kissoille lihapitoisempaa ruokaa ja juuri niitä pakastettuja raakalihoja. Tosin tää Väinö kissa on nyt ihan eläinlääkäristä ostettavilla erikoisruokavaliolla. Mut raakaa lihaa on meidänkin kisuilla nyt jatkossa viikottain tarjolla. Tosin osa vielä nyrpistelee vähän kun raakaa lihaa lautaselle laitan eteen, mut jospa se siitä :)

   Poista
 4. Niin hyvä että noita kaiken mailman härveleitä löytyy. Ootko käyny Vau;n sivuilla katsomassa siellä on kaikkea vammaisurheiluun liittyen ja paljon myös apuvälineiden lainaamisesta.

  Ootko kokeillu sitä pyyhe kikaa kissalle lääkeitä anettaessa äitini kokeili sitä ja sillä otus pysyi paikoillaan ja sätkiminen raapiminen ja rimppuilu loppui.

  VastaaPoista
 5. Pyyhe kikkakin tuli kokeiltua. Sen verran hurjat raapima jäljet selkään ja käsivarsiini sain. Mut nyt lääkkeet menee ihan sujuvasti. Sen verran pitkäksi tämä kuuri pääsi venähtämään. Et lääkkeiden otto on jo vain aamuinen rutiini! Väinö sairastui vielä yskään ja sen tiimoilta alkoi uusi kuuri, jota syötän vieläkin.

  VastaaPoista