Marikan elämää...

Marikan elämää...
Kun tartut lapsen käteen, kosketat äidin sydäntä !

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Voimauttavia tekstejä...

Kotona oltu jo viikko viimeisimmän sairaala reissun jälkeen. Kokemus taas ahdistavuudessaan aikamoinen, edelliset kokemukset pullahtaen pintaan hyvinkin tehokkaasti.

Lääkettä suoneen ja väsymistä nukuttiin pois. Istuin ja ihmettelin, katsoin ja ajattelin. Mitä kaikkea tuo pieni ihminen on läpi käynytkään!! Välillä silmä hieman raottuen, ikään kuin tarkistaakseen, että varmasti istun siinä vierellä. Ja istuin. Välillä nukuin ja öisin koetin sekä levätä, että valvoa hänen untaan.

No, nyt taas hissukseen, päivä kerrallaan ja toivotaan, ettei tilanne uusiudu. Odotellaan suunniteltuun toimenpiteeseen kutsua.Kotiin kun tultiin, meitä odottikin paketteja. Oltiin just edellisellä viikolla ehditty tilata sisustustarroja, muutamat!

Muumin viisaita sanoja :)


Ja Nalle Puh omine viisauksineen :)Ja kenen lie viisaus, mut ihan hyvä sellainen.Ja todellista viisautta...


Ja oma ajatukseni siitä mikä tulee tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. Siinä se on sanottu niin lyhyesti, kuin sen voi vain sanoa.


39 kommenttia:

 1. Terveisiä koko perheelle! Toivon oikein ihanaa kevättä sinne päin. Marikalle paljon halauksia minulta ja kissoilta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siru :) Halauksesi välitetty Marikalle ja kissoiltasi myös ;)
   Meidän kissat meinaa syödä raeruohot ja pääsiäistiput saa kyytiä, löytyy aina jostain jemmasta vähän pöyhittynä, sulat vinksin vonksin. Kissoille touhukasta aikaa ja Marikalle hauskutusta!
   Sinulle myös aurinkoisia päiviä!

   Poista
 2. Hei Kirsi ja Marika
  Teitä taas koetellaan, meillä on ollut tasaisen rauhallista - enimmäkseen. Ymmärrän niin hyvin tuntemuksesi niin sairaalavuoteen vierellä kuin vuosipäivinäkin. Yhdyn täysin ajatukseesi tärkeysjärjestyksestä. Ja kummasti sitä vain jaksaa kun ajattelee mikä on kotihoidon vaihtoehto.
  Aurinkoisia kevätpäiviä teille.

  Maija ja Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi <3 Ihana kuulla, että te siellä pärjäätte, monesti olette mielessä ja ajatuksissa! Ylipäänsä kaikki ne lapset, jotka syyttä ovat tapaturmaisesti tämän raskaan taakan saaneet kannettavakseen. Ne monet vammat ja liitännäis sairaudet, jotka vuodet ovat tullessaan tuoneet.
   Mutta onneksi kaikilla on rakastava ja välittävä koti!! Perhe joka tekee niin arvokasta ja tärkeää työtä lapsensa eteen.
   Kun vielä nämä yhteiskunnan koukerot olis armollisempia, niin ei sekään veisi kohtuuttomasti voimavaroja!
   Mut hetki ja päivä kerrallaan, niin kuin tähänkin asti!
   Teille myös aurinkoa päiviinne <3

   Poista
 3. Luin Markikasta nettilehdestä tänään. Olet todella upea äiti ja omaishoitaja <3

  Toivon todella, että teillä kevät ja kesä menee teillä hyvin ja Marikan olo sallii kotonaolon. Marika jää varmasti monen teitä tuntemattoman mieliin lehtijutun ansiosta. Toivottavasti se jäisi myös monen autoilijan mieliin ja vältettäisi turhia riskejä kuten väsyneenä ja varsinkin kännissä ajamista!

  Paljon voimia teille ja hyvää oloa, haluaisin auttaa jotenkin mutta en tiedä miten sen voisi tehdä. Muutakun tukemalla rahallisesti järjestöjä ja vastaavia, mistä te saatte apua?

  Aurinkoa elämäänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista :) Kaikki jotka hoitavat omaa lastaan kotona, ovat tärkeän työn tekijöitä. Se on sille lapselle kuitenkin se inhimillisin ja paras paikka. Ja meille perheille kans kaikista parhain vaihtoehto. Onneksi on pärjätty kotona! Tosin aika ajoin jokin ongelma sitten horjuttaa elämän tasaisuutta...

   Niin halutessasi, tapaturma lapsien vertaistoimintaa ja perhetapaamisia voi mahdollistaa mm.
   Tapaturmaisesti vammautuneiden lasten ja heidän perheidensä elämää auttaa TaTu ry joka toimii Kuopiossa.
   http://www.tatury.fi/

   Poista
 4. Lehtijutun perusteella tulin katsomaan kuulumisianne. Haluan vain toivottaa teille kaikille hyvää pääsiäistä ja ihanaa kevätaikaa. Samalla ehkä jopa kiittää tästä kauniista ajatuksia herättävästä blogista jota toivoisin, että ei olisi koska taustalla on kuitenkin kamala tragedia.

  VastaaPoista
 5. Minäkin löysin blogisi tuon iltalehden jutun vuoksi. Kyllä tuli kyyneleet silmiin, miten elämä onkaan sattumia täynnä ja epäreilua. Pienen tytön ja hänen läheisten elämä muuttui pysyvästi. Miten muuten, onko tuo kolarin aiheuttanut vanhus ollut teihin yhteydessä vuosien mittaan?
  Lopuksi haluan sanoa, että toivon teidän elämään kaikkea hyvää ja Marikalle terveyttä siinä määrin kun se on mahdollista.

  Terveisin Pilvi

  VastaaPoista
 6. Kiitos kun laitoit tuon tiedon TaTu ry:stä; vaikka muuten en voi auttaa niin ainakin tukemalla tuota järjestöä että edes rahallisesti he voisivat auttaa vammautuneiden lapsien perheitä. Oli niin surullista luettavaa, mutta hienoa että teillä on kissoja ja koira, ne varmasti tuovat paljon iloa Marikan elämään

  VastaaPoista
 7. Löysin blogisi Ilta-Lehden kautta. Marikalle ja teille kaikille lämmin halaus! <3 Olette ajatuksissa. Jään seuraamaan blogia. Aurinkoista kevättä, ihanaa pääsiäisen aikaa!

  Terveisin, lukija

  VastaaPoista
 8. Bongasin blogisi fb:n kautta, ja onneksi löysinkin, haluan lukea jatkossa lisää Marikan arjesta. Marika on niin kaunis ja suloinen nuori neiti! Hän on onnekas kun hänellä on ympärillään rakastava perhe. Hänen hymynsä sulattaa sydämmen! kyllä se seitsemäntoista vuotiaallakin tulee tippa linssiin kirjoituksiasi lukiessa:') paljonpaljon kaikkea hyvää ja onnea teidän perheelle!

  VastaaPoista
 9. Täällä vielä yksi joka löysi teidät Iltalehden kautta =)
  Itselläni kotona ADHD-poika, jonka kanssa elämä joskus haastavaa. Mutta tällaisina hetkinä omat murheet ja huolet tuntuvat niin pieniltä ja mitättömiltä...

  Koko perheelle paljon jaksamista ja voimia sekä lämpöisiä halauksia - triplana ;) <3
  Jos joskus kaipaat lisää voimaannuttamista, toivottavasti voin sitä sinulle antaa.
  Löydät minut joka päivä täältä: http://dream-about-happiness.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Hyvää pääsiäistä ja aurinkoista kevättä koko perheelle! Kaunis tytär ja kauniisti kirjoitettu blogi. Pistin sivun myös kirjanmerkkeihin. :)

  VastaaPoista
 11. Ensinnäkin, teille kaikille viestin jättäneille lämmin kiitos Teidän voimaannuttavista sanoista! <3 Viestejä siis myös muualla blogissa ja myös sähköposteina tullut.

  Jokaisella kannustavalla sanalla on suuri merkitys! Toki kritiikkiäkin on sadellut ja arvostelua, kirjoitusvirheet on nyt syynätty, mut rehellisesti sanottuna, ne on pienin murhe minun elämässä!
  Joten kaikille yhteisesti kaunis kiitos! <3
  Kiva jos vierailunne blogissani ei jää yhteen kertaan :)

  VastaaPoista
 12. On uskomatonta, miten elämä voi muuttua äkkiarvaamatta aivan erilaiseksi, mutta Marika jaksaa silti hymyillä ja nauttia elämästä! On paljon ihmisiä, jotka voisivat ottaa Marikasta oppia!
  Todella ihana blogi ja kauniisti kirjoitettu! :)
  Todella hyvää pääsiäistä ja kevättä teidän koko perheelle ja voimia Marikalle! :)

  VastaaPoista
 13. Hei! Löysin blogisi myös IL:n kautta, mutta tarinanne oli entuudestaan tuttu. Opiskelen sairaanhoitajaksi ja nyt lasten hoitotyötä opiskellessamme katsoimme videon Marikan päivästä jossa kerroit tarinanne. Täytyy sanoa, että herkistyin sitä katsoessani useamman kerran, sinun jaksamisestasi, elämänilostasi, rakkaudestasi ja kuinka upea, rohkea olet! Kaikkea hyvää teille ja jaksamista elämän vuoristoradalla.

  - Katja

  VastaaPoista
 14. Hei Kirsi!

  Löysin blogiisi myös iltalehden kautta ja katsoin videolinkin tyttäresi päivästä. Täytyy todeta että sinä olet aivan ihana äiti lapsellesi. Kauniit sanasi, hellät otteet hoitaessa ja toisen arvostus huokuu sinusta. Tapahtunutta onnettomuutta ja sen seurauksia ei voi muuttaa, tapahtui jotain sellaista, johon ei kukaan voinut varautua ja elämä muuttui erilaiseksi. Tyttäresi saa parasta mahdollista hoivaa sinulta ja perheeltänne, hän saa olla kotonaan tuttujen turvallisten läheisten kanssa, se ei ole itsestäänselvyys, niin monesti on tilanteita,jossa vaihtoehto on laitoshoito. Teet arvokasta työtä.

  "Toiset uskovat omistavansa jotain, jotkut paljonkin. Mutta maailma,se kuuluu elämänhaluisille. Ja tulevaisuus - se kuuluu niille, jotka uskovat unelmiensa kauneuteen. Eikä kauneudesta voi saada kyllikseen. Ahmi siis elämää, sillä siinä kohtuus on ehdottomasti liian vähän"
  -Yle/Sinun tarinasi-

  Paljon aurinkoa ja lempeitä tuulia elämäänne! Sinulla on hieno tytär <3

  -VeraSofia

  VastaaPoista
 15. Hei, opiskelen fysioterapiaa katsoimme koulussa jokin aika sitten teidän päivästänne kertovan videon ja täytyy kyllä sanoa, että se kosketti. Olet aivan ihana äiti. Voimia teille!

  VastaaPoista
 16. Voitko laittaa kuvan enne ja jälkeen vammautumista ? :) mutta voimia teille !<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marikasta on kuvia tuolla kuvat osiossa ja itse asiassa pitkin blogia :)

   Poista
 17. Löysin bloginne IL:n sivujen kautta ja katsoin myös videonne. Kyyneleet vierähtivät, miten elämä voi tosiaan muuttua silmäräpäyksessä. Ihanaa, että kaiken keskellä jaksatte vielä ylläpitää tätä blogia, todella upeaa! Jatkossa tulen seuraamaan kuulumisia, olette ajatuksissani. Äärimmäisen paljon voimia, halauksia ja positiivisuutta jokaiseen päiväänne.
  Lapsenne Marika on todella kaunis ja erityinen, kuten teidän koko perhe!

  VastaaPoista
 18. Elämä voi todellakin muuttua silmänräpäyksessä, ikinä ei tiedä mitä voi tapahtua. Paljon voimia ja haleja koko perheelle ! ♥ Marika on täydellinen juuri sellaisena kuin hän on, samoin myös sinä kun jaksat olla lapsesi tukena jokaisessa arjen toiminnassa :) oma lapsi on mitä tärkein elämässä ♥

  VastaaPoista
 19. Olettepa kokeneet kauheita.. En usko, että itse kestäisin tuollaisia tapahtumia noin reippaasti.

  Nyt vähän kommenttia blogista, ei niinkään asioista, joista kerrot. Ulkoasu on hieno ja blogi on kokonaisuudessaan esteettisesti miellyttävä. :) Yksi pieni miinus on pakko sanoa. Sinun ikäisen naisen luulisi jo osaavan kieliopin. Esim. sairaalareissu on yhdyssana. Kolme viimeisintä postausta lukiessani huomasin useita yhdyssanavirheitä. Pienenä vinkkinä vain, kiinnitä huomiota tuollaisiin asioihin. Ei työteksteissäkään kuulosta katu-uskottavalta, jos ei osaa tavallisimpia juttuja.

  En sanonut tuota pahalla, mutta halusin huomauttaa. Hyvää jatkoa ja jaksamisia koko perheelle!

  - ei mikään kukkahattutäti (yläasteikäinen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, olempa pahoillani kirjoitusvirheistä! Jospa toivottavasti kuitenkin asian ydin lukijoille selkenisi.
   Liekö lukiongelmalla osuutta asiaan!? Suonette sen anteeksi. Ja aina mielentilakaan ei aina ole paras mahdollinen erinäisten murheiden ja huolien alla.
   Mut mitäpä tuota selittelen, tämän ikäinen enää tarvitse selitellä tekemisiään, eikös ;)

   Poista
  2. Älä vain huolehdi noista kirjoitusvirhe yms. kommenteista. Ne ovat varmasti mitättömin murhe sinun elämässä (ja monen muunkin). Itse kirjoitat mitä haluat ja juuri siten kuin haluat, tuli virheitä tai ei. Niin se vain on. Ei varmasti ole aikaakaan tarkistella että kaikki olisi esteettisesti miellyttävää (ja kenen mielestä miellyttävää?), surullista sekin että toiset edes huomauttelevat tuollaisesta. Pieniä ovat heidän murheensa ja kapea ajatusmaailma jos tuollaiseen täyttyy puuttua.

   Poista
  3. Blogi on hyvä juuri tällaisenaan, kirjoitusvirheineen kaikkineen:-) jokainen kirjoittaa tyylillään ja jos se ei jota kuta miellytä, lukekoon niitä täydellisiä blogeja!

   Poista
  4. Tätä ei ole pakko julkaista ;) mutta sanonpa vaan, että kapea on lukutaito, jos kirjoitusvirheet pistävät oikein noin kovin silmiin. Kirjoitusvirheiden ruotiminen oli näemmä paljon enemmän kiinnostavaa kyseisen anonyymin mielestä, kuin blogin varsinainen sisältö. :D
   Ei voi kuin ihmetellä. Meitä on monneen junnaan ja osa jiäpi näkkyy asemallehi ruikuttammaan.

   Jaksamista Kirsille ja koko perheelle arjen keskellä. <3 Olette ihania.

   Poista
 20. Kuten moni muukin, minäkin löysin tänne Iltalehden kautta ja jään seuraamaan blogia :)

  VastaaPoista
 21. Monesti vastoinkäymisiä kohdatessani olen Jumalalta kysynyt MIKSI? Vastaus, jonka aina saan on sama: "Minä rakastan sinua". Inhimillisestä näkökulmasta moni asia on niin vaikea käsittää, miksi Jumala antaa pahojen asioiden tapahtua. Silloin yritän muistaa, että Jumala katsoo asioita hieman eri näkökulmasta kuin me. Jumala näkee koko palapelin, me vain yhden palan kerrallaan. Hän näkee ja kuulee ja tietää kyllä mitä käymme läpi. Kun meillä on vaikeinta, Jeesus kulkee vierellä ja Hän kärsii yhdessä meidän kanssamme. Niihin rakastaviin käsiin on hyvä uskoa itsensä ja läheisensä. Toivotan teille kaikkea hyvää ja Taivaan Isän siunausta. Muistan perhettänne rukouksin. " ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt." (Ilm. 21:4)

  VastaaPoista
 22. Haliterkut Marikalle ja levollista Pääsiäistä koko perheelle!
  Onnekseni olen löytänyt Marikan tarinan jo aikanaan ja olipas ylläri nähdä tuttu neiti lehtijutussa nyt :) Nostan edelleen hattuani sinulle Kirsi äitinä ja koko Marikan hoitotiimille. Terkkuja <3

  VastaaPoista
 23. Hei, löysin blogisi Iltalehden jutusta. Meidän elämämme muuttui 15.8.11. Joitakin asioita pojastamme Jussista olen kertonut blogissani. Löysin harrastuksen, joka piti minut jollain lailla kasassa. Terapiaa omasta päästä. Ajatuksissa on kirjoittaa tapahtumista enemmänkin, mutten ole vielä saanut siihen riittävästi uskallusta. Kun lukee omia muistiinpanojaan, tuntuu kuin suolet kääntyisivät nurinpäin.
  Kurkkaa blogiani ,jos on aikaa ja voimia. Hakusanalla Jussi, löydät kuvia ja tekstiä meidän elämämme sisällöstä.
  Voimia teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eila! Varmasti käyn myös sinun blogissasi katsomassa. Sillä ihan alkuperäinen syy itsellä oli vuosia sitten blogin tekoon se, että löytyisi vertaisia! Tai joku mahdollisesti löytäisi meidät. Ihan nenätysten harvemmin pääsee vertaisiaan kohtaamaan. Marikanlailla tapaturmaisesti vammautuneita lapsia ja heidän perheitään, kun on ympäri suomea. Pari kertaa on nähty, mut sit jää ihan Facebookin ja soitteluitten varaan yhteyden pidot.
   Mut teille kans kaikkea hyvää ja onnen pipanoita päiviinne <3

   Poista
 24. Hei,

  Löysin blogisi myös IL kautta. Olenkin tässä nyt muutaman päivän aikana lukenut tekstejäsi läpi ja katsoin videon Marikan päivästä!
  Niin itkettää miten teille on käynyt.. aivan kamalaa ajatella mitä olette joutuneet käymään läpi ja mitä Marika on joutunut kestämään ;(
  Pieni tytön tyllerö <3
  Sattuu kamalasti sydämeen, kun ajatellen asiaa. Itselläni on nyt juurikin saman ikäinen tyttö, kuin mitä Marika oli onnettomuuden sattuessa!!! Niin elämän alussa.. sitten koko elämä voi muuttua noin nopeasti!
  Ihailen sinua suunnattomasti, aivan ihana äiti olet tyttärellesi, paras mahdollinen, hellit ja hoivaat <3 Jaksat, jaksat ja kestät vaikka raskasta on! <3

  Toivon oikein kovasti voimia sinulle ja perheellesi <3
  Marika on suloinen nuoren naisen alku <3
  Iloista pääsiäistä!!!
  Niin ja jään varmasti seuraamaan teidän kuulumisia, ihana blogi :)


  - Suvi

  VastaaPoista
 25. Voimia ja jaksamista koko perheelle<3

  -Isoäiti

  VastaaPoista
 26. Minkä ikäinen Marika on nyt? Voimia!♥ itse en välttämättä kestäisi tuollaista tapaturmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika on nyt 13 vuotias. Syksyllä, marraskuussa täyttää 14 vuotta.

   Poista